Структура псевдоневротичних проявів у осіб, які перебувають на програмі замісної підтримуючої терапії - Городокін, Антон Дмитрович; Городокин, А. Д.; Horodokin, A. D. (Харків: Вид-во "Плеяда", 2019)
З метою встановити структуру психопатологічних порушень непсихотичного рівня в осіб, які перебувають на програмі замісної підтримуючої терапії, обстежено 100 осіб на базі КУ «Обласний клінічний наркологічний диспансер» (м. Запоріжжя). Встановлено структуру та непсихотичних психопатологічних симптомів у осіб, які перебувають на програмі ЗПТ. Аналіз кореляційних зв’язків між окремими групами симптомів висвітлив наявність трьох стійких симптомомкомплексів. С целью установить структуру психопатологических нарушений непсихотического уровня у лиц, находящихся на программе заместительной поддерживающей терапии, обследовано 100 человек на базе КУ «Областной клинический наркологический диспансер» (г. Запорожье). Установлена структура и непсихотических психопатологических симптомов у лиц, находящихся на программе ЗПТ. Анализ корреляционных связей между отдельными группами симптомов осветил наличие 3-х стойких симптомокомплексов. In order to establish the structure of psychopathological disorders of a non psychotic level in persons who undergo substitution therapy programs, 100 people were examined on the basis of the Regional Clinical Narcological Dispensary Clinic (Zaporizhia). The structure and non-psychotic psychopathological symptoms in individuals on the STP program has been established. Analysis of the correlation links between the individual groups of symptoms highlighted the presence of 3 persistent symptom complexes.
Структура псевдоневротических проявлений у лиц пербывающих на программе заместительной поддерживающей терапии
The structure of pseudoneurotic violations in persons who undergo substitution therapy programs
Keywords: матеріали конференцій; псевдоневротичні симптоми; залежність; замісна підтримуюча терапія