Основні напрями психологічної підготовки фармацевта/провізора - Іванькова, Наталя Анатоліївна (Харків : ВННОТ, 2022)
Розглянуто сутність акмеологічного підходу та особливості його впровадження в професійну підготовку майбутніх фармацевтів у медичному закладі вищої освіти. Визначено мету, принципи та умови реалізації акмеологічного підходу в процесі підготовки фахівців фармацевтичного спрямування. Обгунтовано необхідність розширення змісту навчального предмету «Соціально-комунікативна взаємодія у фармації» долученням тем «Акмеологічні принципи професійного розвитку майбутнього фармацевта» та «Інформаційно-комунікативна компетентність як основа безперервного навчання майбутнього фармацевтичного працівника» як основи формування акмеологічної та інформаціно-комунікативної компетентностей майбутнього фармацевта. The essence of the acmeological approach and the peculiarities of its implementation in the professional training of future pharmacists in a medical institution of higher education were considered. The purpose, principles and conditions of implementation of the acmeological approach in the process of training specialists in the pharmaceutical field were defined. The need to expand the content of the educational subject «Social-communicative interaction in pharmacy» by adding the topics «Acmeological principles of professional development of the future pharmacist» and «Information-communicative competence as the basis of continuous training of the future pharmaceutical worker» as the basis for the formation of acmeological and informationcommunicative competences of the future pharmacist was justified.
Keywords: фармацевт; медичний заклад вищої освіти; акмеологія; соціально-комунікативна взаємодія; етика; емоційний інтелект; інформаційно-комунікативна компетентність; pharmacist; medical institution of higher education; acmeology; social-communicative interaction; ethics; emotional intelligence; informationcommunicative competence