Диференціація фізичних наватажень студенток на заняттях з оздоровчого фітнесу з урахуванням показників рухового віку - Гурєєва, Антоніна Михайлівна; Лукашенко, А.; Мартиненко, К.; Hurieieva, A. M.; Lukashenko, A.; Martynenko, K. (My University, 2024)
Мета дослідження – визначення та експериментальна перевірка ефективності занять оздоровчим фітнесом зі студентками різного рухового віку на основі диференціації фізичних навантажень. Матеріал і методи дослідження. Для досягнення мети використано наступні методи дослідження: аналіз і узагальнення даних науково-методичної літератури та глобальної мережі «Internet»; розрахункові методи визначення рухового віку; інструментальні методи; педагогічне тестування, методи математичної статистики. Контингент дослідження – 40 студенток І, ІІ і ІІІ курсів медичних факультетів Запорізького державного медико-фармацевтичного університету. The purpose of the study is to determine and experimentally verify the effectiveness of fitness classes with female students of different motor ages based on the differentiation of physical exertion. Research material and methods. To achieve the goal, the following research methods were used: analysis and generalization of data from scientific and methodical literature and the global network «Internet»; calculation methods for determining motor age; instrumental methods; pedagogical testing, methods of mathematical statistics. The contingent of the study is 40 female students of the I, II and III years medical faculties of Zaporizhzhia State Medical and Pharmaceutical University.
Differentiation of physical exercises of female students in health fitness classes taking into account indicators of mobile age
Keywords: руховий вік; диференційований підхід; оздоровчий фітнес; рухові якості; дозування; movement age; differentiated approach; health fitness; movement qualities; dosage