Модель формування "навчальної одиниці" як складової педагогічної системи - Рижов, Олексій Анатолійович; Іванькова, Наталя Анатоліївна; Андросов, Олексій Іванович (Одеса, 2021)
Тривалий карантин на весні 2020 р., спричинений COVID-19, змусив заклади вищої освіти перейти до навчання в режимі on line. В більшості випадків, при впровадженні електронного дистанційного навчання, відбувається перенос методики навчання з аудиторії до віртуального простору. Як показав досвід, такий підхід не дозволяє досягти цілей навчання. Слід зазначити, що впровадження е-learning систем створює умови для розробки систем керування навчальним процесом. Невирішеним завданням є розробка доступних формалізованих моделей педагогічної системи (ПС) навчального процесу, організованого на базі е-learning систем.