Матеріально-технічний стан центрів первинної медико-санітарної допомоги запорізької області щодо забезпечення профілактики хвороб системи кровообігу - Клименко, Вікторія Іванівна; Кремсарь, Ірина Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Серед хронічних неінфекційних захворювань найбільш актуальною проблемою в усьому світі залишаються хвороби системи кровообігу (ХСК). Мета дослідження: проведення аналізу стану матеріально-технічного забезпечення обладнанням ЦПМСД Запорізької області щодо забезпечення профілактичних заходів ХСК серед дорослого населення. Матеріали і методи її виконання. З переліку табелю оснащення лікаря первинної ланки було визначено обладнання, яке відповідає нормам облаштування для профілактики та лікування ХСК. Відповідність кількості обладнання по табелю оснащення з фізичними особами лікарів первинної ланки було затребувано з 32 центрів первинної медико-санітарної допомоги Запорізької області протягом 2015-2017рр. Обраний нами перелік обладнання було затверджено Наказом МОЗ України від 27.12.2013р. № 1150 (скасовано) співпадає з діючим табелем оснащення, який затверджено Наказом МОЗ України від 26.01.2018р. № 148 (чинний).
Keywords: тези доповідей