Ocoбливості перебігу ожиріння у дітей підліткового віку - Леженко, Геннадій Олександрович; Гладун, Катерина Валеріївна (My University, 2016)
У підлітків з ожирінням - більша амплітуда коливань АТ з тенденцією до зниження різниці в АТ протягом дня і ночі. Доведено, що порушення циркадності коливань АТ, недостатня ступінь нічного зниження є незалежними факторами ризику розвитку гіпертрофії лівого шлуночка і серцево-судинних ускладнень.
Keywords: oжиріння; підлітки