Пандемія у дзеркалі мови - Тітов, В. С. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження полягає у визначенні лексичних новотворів в англійській мові, що з‘явилися протягом пандемії коронавірусної інфекції 2019-21 років. Висунуто гіпотезу, що лексичні новації підлягають класифікації за особливостями їх комунікативного навантаження та віддзеркалюють поступовий розвиток ставлення суспільства до нових реалій життя. Теоретичну базу дослідження склали роботи вітчизняних та закордонних фахівців. Матеріал для аналізу було відібрано з Оксфордського словника англійської мови, інтернет словнику "Urban Dictionary" та англомовних онлайн публікацій.