Еволюція функцій наукової бібліотеки ЗДМФУ та її роль у сучасному університетському середовищі - Катаннікова, А. Ю.; Тюркеджи, Н. С. (My University, 2023)
Анотація: матеріал присвячено історії наукової бібліотеки ЗДМФУ та еволюційним трансформаціям її функцій від початку XX століття до сучасності. Досліджено розвиток бібліотечної справи на прикладі діяльності бібліотеки ЗДМФУ, розглянуто зміни, які відбувалися зі збільшенням обсягів та різноманітності літератури, зростанням числа користувачів і розширенням функцій бібліотеки. Проаналізовано нові виклики та можливості сучасних університетських бібліотек, пов’язані з розвитком цифрових технологій та глобалазацією наукового дискурсу.
Keywords: наукова бібліотека ЗДМФУ; історія бібліотеки ЗДМФУ; бібліотекознавство; бібліотечні послуги; функції університетських бібліотек