Организация диалогического взаимодействия “студент-компьютер” на языковом занятии в нефилологическом вузе (на примере преподавания русского языка как иностранного) - Гейченко, Е. И.; Рагрина, Ж. М.; Гейченко, Катерина Іванівна; Рагріна, Жанна Михайлівна; Geychenko, E. I.; Ragrina, Z. M. (My University, 2014)
У статті висвітлюються основні форми та різновиди діалогічної взаємодії “студент – комп’ютер” та її психолого-педагогічні аспекти. Розкривається основне призначення застосування комп’ютерних технологій у навчанні. Акцентується увага на тому, що комп’ютерні технології є одним з ефективних засобів формування комунікативної компетенції, допомагають створювати спеціальне для іноземних студентів навчальне середовище, реалізувати у повному обсязі індивідуально-диференційований підхід та оптимізувати сам процес навчання, покращити його результативність, сфокусувати увагу на творчій роботі як викладача, так і студента. The article highlights the main forms of the dialogic interaction “student-computer” and its psychological and pedagogical aspects. . Much attention is given to the main purpose of using computer technologies in education. The article is focused on the fact that computer technologiesare one of the effective ways of formation of communicative competence, help to create a special learning environment for foreign students. It is specially noted that computer technologies help to realize the individualdifferentiated methodand help to optimize the learning process, to increase the effectiveness, to focus on creative work as a teacher and a student.
Організація діалогічної взаємодії “студент - комп’ютер” на занятті з мови в нефілологічному вищому навчальному закладі (на прикладі викладання російської мови як іноземної).
Organization of the dialogic interaction “student-computer” during language classes atnon-philological medical university (teaching Russian as a foreign language).
Keywords: комп’ютер; комп’ютерні технології; комп’ютерні програми; діалог “студент – комп’ютер”; іноземні студенти; російська мова як іноземна; computer; computer technology; computer programs; dialogue “student -computer"; foreign students; Russian as a foreign language