Структура клинико-психопатологических проявлений у пациентов с различными вариантами ипохондрической симптоматики, перенесших сосудистые катастрофы - Чугунов, В. В.; Подлубный, В. Л.; Дема, И. С.; Чугунов, Вадим Віталійович; Підлубний, Віталій Леонідович; Дьома, Інна Станіславівна; Chugunov, V. V.; Pidlubnyi, V. L.; Dyoma, I. S. (Одеса: [б. в.], 2018)
С целью анализа различия в уровнях представленности психопатологических феноменов при различных вариантах ипохондрических состояний у пациентов, перенесших кардиоваскулярные катастрофы, было исследовано 100 пациентов, страдающих кардиоваскулярной патологией с проявлением ипохондрической симптоматики. В результате были виявлены общие психопатологические симптомы, для каждого из которых были установлены количественные и качественные показатели, свойственные тому или иному варианту ипохондрической симтпоматики. З метою аналізу відмінності в рівнях представленості психопатологічних феноменів при різних варіантах іпохондричних станів у пацієнтів, які перенесли кардіоваскулярні катастрофи, було досліджено 100 пацієнтів, які страждають кардіоваскулярною патологією з проявом іпохондричної симптоматики. В результаті були виявлені загальні психопатологічні симптоми, для кожного з яких були встановлені кількісні та якісні показники, притаманні тому чи іншому варіанту іпохондричної симтпоматики. In order to analyze the differences in the levels of the representation of psychopathological phenomena in different variants of hypochondria in patients undergoing cardiovascular catastrophes, 100 patients with cardiovascular pathology with manifestation of hypochondriacal symptoms were examined. As a result, general psychopathological symptoms were established, for each of which the quantitative and qualitative indices characteristic of one or another variant of the hypochondriac symptomatology were established.
Структура клініко-психопатологічних проявів у пацієнтів з різними варіантами іпохондричної симптоматики, що перенесли судинні катастрофи
Structure of clinical-psychopathological manifestations in patients with various variants of iphochandric symptomatics who have transfered vascular disasters
Keywords: кардиоваскулярные катастрофы; ипохондрическая симптоматика; психопатологические симптомы; кардіоваскулярні катастрофи; іпохондрична симптоматика; психопатологічні симптоми; cardiovascular catastrophes; hypochondriac symptomatology; psychopathological symptoms