Дисгормональні порушення та їх вплив на функціональний стан ендометрія у жінок із беспліддям - Постоленко, Вікторія Юріївна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Однією з актуальних питань в сучасній медицині залишається проблема порушень репродуктивної функції жінки, що пов'язано з великою частотою безплідних шлюбів та тенденцією до їх збільшення в усьому світі. Порушення імплантації ембріону є однією із причин безпліддя, вирішальну роль в чому відіграє як абосолютний вміст стероїдних гормонів, так і морфологічна структура ендометрія, яка визначає його рецептивність [1]. Стероїдні гормони діють на тканини-мішені органів репродуктивної системи, зокрема, ендометрій, та визначають його функціональний стан через рецептори до стероїдних гормонів [2].