Клініко-анамнестичні особливості різних форм гіперпластичних процесів ендометрія у поєднанні з міомою матки - Круть, Юрій Якович; Земляна, Наталія Анатоліївна; Круть, Ю. Я.; Земляная, Н. А.; Krut, Yu. Ya.; Zemlyana, N. A. (My University, 2018)
Незважаючи на велику кількість досліджень, присвячених вивченню гіперпластичних процесів ендометрія (ГПЕ), багато питань патогенезу, діагностики, лікування та профілактики цієї патології до сьогодні залишаються невирішеними. Мета дослідження: визначення клініко-анамнестичних особливостей гіперпластичних процесів ендометрія за даними ретроспективного аналізу. Несмотря на большое количество исследований, посвященных изучению гиперпластических процессов эндометрия (ГПЭ), многие вопросы патогенеза, диагностики, лечения и профилактики этой патологии до настоящего времени остаются нерешенными. Цель исследования: определение клинико-анамнестических особенностей гиперпластических процессов эндометрия по данным ретроспективного анализа. Despite the large number of studies devoted to the study of endometrial hyperplastic processes (EHP), many issues of the pathogenesis, diagnosis, treatment and prevention of this pathology remain unresolved to date. The objective: determine the clinical and anamnestic features of hyperplastic processes of endometrium according to the data of a retrospective analysis.
Клинико-анамнестические особенности различных форм гиперпластических процессов эндометрия в сочетании с миомой матки
Clinical and anamnestic features of various forms of endometrial hyperplastic processes in combination with uterine myoma
Keywords: гіперпластичні процеси ендометрія; проста гіперплазія ендометрія; комплексна гіперплазія ендометрія; міома матки; гиперпластические процессы эндометрия; простая гиперплазия эндометрия; комплексная гиперплазия эндометрия; миома матки; endometrial hyperplastic processes; simple hyperplasia of the endometrium; complex hyperplasia of the endometrium; uterine myoma