Вивчення впливу концентрації поверхнево-активних речовин на вивільнення німодипіну з ректальних супозиторіїв - Рогачов, Ілля Олегович; Гладишев, Віталій Валентинович; Лисянська, Ганна Петрівна; Кечин, Ігор Леонідович; Rohachov, I. O.; Hladyshev, V. V.; Lysianska, H. P.; Kechin, I. L. (My University, 2012)
У результаті проведеного біофармацевтичного вивчення супозиторі в з німодипіном установлено, що концентрація ПАР (моногліцеридів дистильованих) статистично значимо впливає на його вивільнення із дано ректально лікарсько форми. Виявлено, що 2 % концентрація моногліцеридів дистильованих забезпечує оптимальний рівень вивільнення німодипіну з ректальних супозиторів. As a result of the conducted biophar maceutical studying suppositories with nimodipin it was set that concentration concentration of surface-active substances (monoglycerides distilled) statistically significantly influences on the release from the yielded rectal medicinal form. It was revealed that 2 % concentration of monoglycerides distilled pr ovides an optimum level of nimodipin release from rectal suppositories.
Studying the influence of concentration of surfactants on release of nimodipin from rectal suppositories
Keywords: німодипін; поверхнево-активні речовини; вивільнення; nimodipin; surfactants; release