Использование пробиотических штаммов Lactobacillus acidophilus R0052 и Lactobacillus rhamnosus R0011 при легочном туберкулезе у детей, осложненном антибиотико-ассоциированной Clostridium difficile кишечной инфекцией - Пацера, М. В.; Иванько, О. Г.; Шальмин, А. С.; Чернышова, Л. И.; Пацера, Марина Вікторівна; Іванько, Олег Григорович; Шальмін, Олександр Самуілович (Запорізький державний медичний університет, 2010)
У статті представлено результати профілактичних та лікувальних дій пробіотичних штамів L.a. R0052 та L.r. R0011 у дітей, хворих на легеневий туберкульоз, у відношенні рифампіцин-асоційованої кишечної інфекції C. diffi cile, також оцінено їх безпечність та ефективність при проведенні хіміотерапії.The article presents the results of preventive and curative action of probiotics strains administration L. a. R0052 and L. r. R0011 in children with pulmonary tuberculosis complicated by rifampicin- associated intestinal infection C. diffi cile and their safety and effi cacy during longterm chemotherapy is estimated.
Keywords: пробіотичні штами Lactobacillus acidophilus R0052 і Lactobacillus rhamnosus R0011; C.difficile кишечна інфекція; легеневий туберкульоз; безпечність та ефективність терапії; діти; probiotics Lactobacillus acidophilus R0052 and Lactobacillus rhamnosus R0011; C. difficile intestinal infection; pulmonary tuberculosis; safety and efficacy of therapy; children