Дослідження діуретичної дії в ряду 5-(1н-тетразол-1-іл)-4-r-3-тіо(аміно)-1,2,4-тріазолу - Фролова, Юлія Сергіївна; Каплаушенко, Андрій Григорович (Х. : НФаУ, 2019)
Відомі діуретичні засоби збільшують об᾿єм виділеної сечі й екскрецію натрію, саме тому часто їх використовують для виведення надлишку рідини з організму, в тому числі під час різних захворювань, а саме нефротичному синдромі, при артеріальній гіпертонії, цирозі тощо.
Keywords: тези