Проблеми інформаційно-статистичного забезпечення оцінювання розвитку дистанційної освіти в Україні - Строгонова, Тетяна Василівна (My University, 2010)
Одними з найважливіших напрямів Стратегії розвитку державної статистики, що визначають сучасний розвиток країни, є статистика науки, інновацій, інформатики і модернізації інформаційно-комунікаційних технологій [1]. У цій галузі ведеться розробка і впровадження методології статистики інформаційного суспільства. Створення систем дистанційного навчання є пріоритетним напрямом національної політики розвитку інформаційного суспільства [2-3]. Для оцінки тенденцій розвитку дистанційної освіти (ДО) необхідна інформація, сформована відповідно до єдиної методології збору, інтерпретації і аналізу даних розвитку інформаційного суспільства. Проте аналіз існуючого інформаційно-статистичного забезпечення показав брак інформації, необхідної для проведення аналізу у сфері розвитку ДО. Доступна статистика фрагментарна, роз’єднана, погано узагальнюється і аналізується, малодоступна для споживачів, і внаслідок цього, недостатньо використовуватиметься в практичній діяльності. Крім того, вона зберігається в різних форматах, важко зрозумілих і доступних користувачу, оскільки зараз не існує єдиних правил і єдиного органу, який акумулює і систематизує існуючу інформацію.
Keywords: дистанційна освіта; інформаційно-комунікаційні технології