Використання технологій дистанційного навчання у процесі вивчення дисципліни «Менеджмент і маркетинг у фармації» - Книш, Євгеній Григорович; Ткаченко, Наталя Олександрівна; Демченко, Вікторія Олександрівна; Кныш, Е. Г.; Ткаченко, Н. А.; Демченко, В. А. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Сучасна професійна система освіти покликана не тільки озброїти теоретичними знаннями студента, а й сформувати у нього вміння і навички самоосвіти, потреби в самостійному оволодінні знаннями протягом всього свого життя. З точки зору соціології, освіта є соціальним інститутом, який надає набір освітніх послуг, необхідних для професійної діяльності. Інформатизація суспільства прискорює різні соціальні процеси, у тому числі отримання професійної освіти. Сучасному спеціалісту фармації (СФ) необхідно безперервно поповнювати наявні професійні знання, для чого потрібно вміти орієнтуватися в умовах насиченого інформаційно-освітнього середовища. У зв'язку з цим різко змінюються соціальні функції системи професійної освіти: від розвитку пам'яті і передачі певних знань до формування творчого інтелекту і моральної зрілості на основі знань. Велику частку у блоці спеціальних професійних дисциплін, що вивчає майбутній СФ, займають організаційно-управлінські дисципліни. Однією з таких дисциплін є «Менеджмент та маркетинг у фармації». Основними завданнями даної дисципліни є вивчення теоретичних понять, категорій, систем, інструментарію, алгоритмів та тенденцій сучасного управління в ринкових умовах з адаптацією до специфіки діяльності фармацевтичних підприємств і закладів.
Keywords: дистанційне навчання; організаційно-управлінські дисципліни