Причини розвитку гіпокінетичного типу кровообігу у хворих на вперше діагностований туберкульоз легень з порушеннями функції зовнішнього дихання - Разнатовська, Олена Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2008)
Обследовано 110 больных с впервые диагностированным туберкулёзом легких в возрасте от 17 до 69 лет. Установлено, что у больных с впервые диагностированным туберкулёзом легких гипокинетический тип кровообращения обусловлен распространенностью специфического процесса, уровнем интоксикации и наличием нарушений функции внешнего дыхания. The state 110 patients with firstly diagnosed tuberculosis of the lungs age from 17 till 69 years. The study is, that at patients with firstly diagnosed tuberculosis of the lungs hypokinetic the type of blood circulation is caused by prevalence of specific process, a level of an intoxication and presence of infringements of function of external respiration
Keywords: гіпокінетичний тип; кровообіг; вперше діагностований туберкульоз легень; порушення функції зовнішнього дихання; hypokinetic type; blood circulation; firstly diagnosed tuberculosis of the lungs; impaired function of external respiration