Комп’ютер як фактор ризику для здоров’я користувачів - Шаравара, Лариса Павлівна; Лісунов, М. С.; Самойлова, Ю. О. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Актуальність: З кожним роком в навчальному процесі збільшується кількість методичних розробок (самостійна робота студента, різноманітні тестування, програми для домашнього навчання у школярів), що потребують використовування мультимедійних технологій, а саме комп'ютера. Чітке розуміння впливу комп'ютера на здоров'я і працездатність людини в динаміці дозволить створити такі умови праці, які дають можливість студентам та учням максимально ефективно виконувати навчальні завдання без шкоди для здоров'я. Мета дослідження: Оцінити та проаналізувати вплив роботи з комп’ютером на увагу людини та її працездатність. Матеріали і методи дослідження: Для проведення дослідження була створена програма для оцінювання уваги та швидкості аналізу візуальної інформації: http://mytestland.poisk.zp.ua/testzgsmu. Оцінку уваги проводили до та після роботи на комп’ютері, у експерименті взяли участь 103 респондента віком 20-22 роки та 54 − віком 8-10 років. Оцінювали кількість отриманих балів та час проходження тесту до роботи, під час та після роботи на комп’ютері.
Keywords: тези доповідей