Пошук фармакологічних активних речовин серед похідних 4-аміно-5-(хінолін-2-ІЛ)-4Н-1,2,4-тріазол-3-тіолу - Зозулинець, Дар'я Миколаївна; Каплаушенко, Андрій Григорович (Тернопіль : ТНМУ, 2021)
На сьогоднішній день пошук, синтез та впровадження в практику нових лікарських засобів, виготовлених вітчизняним виробником являється актуальним завданням української фармації. Головним завданням при створені оригінальних лікарських засобів є низька токсичність та виражений фармакологічний ефект. Дані науково-технічної літератури за останні роки показав, що ядро хіноліну є структурним фрагментом лікарських препаратів з вираженими противомікробною та антисептичною дією.