Вивчення методів лікування випадіння волосся в залежності від причин та аналіз асортименту лікарських засобів, які застосовуються при комплексній терапії даної патології - Дехтяренко, А. В.; Демченко, Вікторія Олександрівна (Харків : НФаУ, 2019)
Сучасним актуальним питанням дерматології є проблема випадання волосся. Це пов'язано з ростом захворюваності, складним етіопатогенезом, труднощами діагностики, появою резистентності до традиційного лікування, порушенням психосоціальної адаптації і, як наслідок, зниженням якості життя хворих. Необхідно відмітити, що єдиної концепції патогенезу алопецій не існує, недостатньо вивчено різноманіття їх клінічних проявів, а проблема терапії остаточно так і не вирішена. Таким чином, метою роботи стало вивчення методів лікування випадіння волосся в залежності від причин та аналіз асортименту лікарських засобів, які застосовуються при комплексній терапії даної патології.
Keywords: випадання волосся; методи лікування; алопеція