Порівняльно–правові дослідження та аналіз дефініцій поняття "Рецепт" - Райкова, Тетяна Семенівна; Зарічна, Тамара Пантелеймонівна; Британова, Тетяна Сергіївна (My University, 2021)
Виконання соціальної функції аптечним закладом по лікарському забезпеченню населення тісно пов’язане з документальним оформленням цього процесу. Перш за все, викликає увагу відпуск лікарських засобів за рецептом лікаря. Реформування охорони здоров’я, перехід до нових форм обслуговування споживачів аптечних закладів не звільняє від відповідальності медичних працівників і провізорів аптек по виконанню нормативно – правових актів по відпуску лікарських засобів, які підлягають контролю згідно із законодавством України. В практичній фармації ці питання реалізуються, на сам перед, через понятійний апарат документу «рецепт». Актуальності вони набувають з введенням електронного рецепту, програми реімбурсації. Кількість публікацій, де цей понятійний апарат розглядається з точки зору його функцій при здійсненні фармацевтичного забезпечення, обмежений. Тому питання стає актуальним як для практичної фармації, так і для споживачів фармацевтичних освітніх послуг, студентів, провізорів – інтернів під час навчального процесу.