Клініко-епідеміологічні особливості гострих в’ялих паралічів удітей з коморбідними алергічними хворобами - Пухир, В. П.; Ніколаєва, С. Л.; Сіліна, Єлизавета Андріївна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Актуальність. В останні 5 років проблема поліомієліту є актуальною для України в зв′язку із зниженням охоплення вакцинацією. Тому приділяється особлива увага клініко-епідеміологічному нагляду за всіма захворюваннями, що супроводжуються гострими в’ялими паралічами (ГВП). У дітей переважають інфекційно-алергічні полінейропатії, які відрізняються тяжкістю перебігу і в основі яких лежать автоімунні механізми. Роль пускового фактора належить вірусам і бактеріям. Мета: визначити клініко-епідеміологічні особливості ГВП з коморбідними алергічними хворобами у дітей Запорізької області та вагу популяційного імунітету до поліовірусу. Матеріали та методи. Була проаналізована медична документація 46 хворих дітей до 15 років з ГВП, які знаходилися на лікуванні в обласній інфекційній клінічній лікарні м. Запоріжжя в 2012-2016 рр. , та їх вакцинальний статус.
Keywords: тези доповідей