Навчання іноземних студентів-нефілологів читання художньої літератури - Сенік, Лілія Миколаївна (My University, 2023)
У статті розглядається важлива методична проблема – формування у іноземних студентів умінь читання художніх творів іноземною мовою. Увага акцентується на передтекстовій лексичній роботі. Лексика розглядається с точки зору труднощів її сприйняття, зумовлених национально-культурним компонентом семантики. Пропонуються прийоми роботи, послідовність роботи з лексичними одиницями. Спеціальна робота з лексичними групами, що мають національно-культурну інформацію, допомагає глибшому розумінню художнього тексту, сприяє формуванню вмінь читання.
Keywords: твори художньої літератури; вміння читання; лексика; передтекстова лексична робота; національно-культурний компонент семантики