Основи християнської етики і моралі : навч. посіб. для студ. ІІІ–VІ курсів мед. ф-тів - Козиряцька, Світлана Анатоліївна; Турган, Ольга Дмитрівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
У виданні подано систематизований теоретичний матеріал християнсько-світоглядного, культурного та освітньо-виховного спрямування, який відповідає світському характеру вищих навчальних закладів і спрямований на духовне відродження особистості. Охарактеризовано моральні чесноти, що базуються на основі сконцентрованих у християнській культурі абсолютних цінностей, вивчення яких є важливим для виховання духовних якостей у студентів. Оновлено інформацію щодо існування християнських конфесій в Україні, переходу на новоюліанський календар та християнських свят і традицій. Приділено увагу деяким питанням біомедичної етики, які розглянуто з позиції християнської моралі. Видання призначено для студентів медичних факультетів з метою надання допомоги у вивченні курсу.