Інформованість пацієнтів і контроль артеріальної гіпертензії в умовах великого промислового міста - Різник, Ольга Іванівна (Запоріжжя, 2015)
Метою дослідження було вивчення інформованості пацієнтів з м'якою та помірною артеріальною гіпертензією щодо факторів ризику, їх прихильність до профілактики та лікування в умовах великого промислового регіону. Провівши анкетування 620 пацієнтів з АГ у віці від 35 до 66 років встановлено, що профілактичні заходи, які впливають на спосіб життя пацієнтів з АГ дозволяють знизити рівень САТ і ДАТ, підвищити ефективність медикаментозної терапії. Доведено, що технологія навчання в «Школі здоров'я» має довгостроковий ефект і може бути рекомендована для впровадження в практику первинної ланки надання медичної допомоги.
Информированность пациентов и контроль артериальной гипертензии в условиях крупного промышленного города
Awareness of the patients and hypertension сontrol in big industrial city
Keywords: артеріальна гіпертензія; фактори ризику; інформованість населення; профілактика; артериальная гипертензия; факторы риска; информированность населения; профилактика; hypertension; risk factors; awareness of the population; prevention