Основи здорового способу життя. Тема 5. Соціальне і психічне здоров'я у сучасному соціумі : метод. рек. для самостійної роботи студентів - Ляхова, Інна Миколаївна; Шаповалова, Ірина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Методичні рекомендації призначені для студентів, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» ЗВО МОЗ України для допомоги у вивчені окремих аспектів здорового способу життя, які віднесено до самостійної роботи згідно типової та робочої програм, в рамках підготовки до практичних занять та кращого засвоєння навчального матеріалу з дисципліни «Основи здорового способу життя». Мета самостійної роботи за темою – ознайомитися з низкою питань, що характеризують проблеми здорового способу життя у сучасному суспільстві. Із кожним роком у нашому суспільстві зростає кількість невротичних порушень. За даними міжнародного конгресу особливими причинами такого стану є проблеми психічного здоров`я особистості, соціально-економічна нестабільність, забруднення навколишнього середовища, інформаційна завантаженість, жорстокість, ріст схильності підлітків та молоді до алкоголю і наркотиків.
Keywords: самостійна робота студентів