Перспективи створення вітчизняних препаратів ноотропної дії - Дрозд, Т. П.; Парнюк, Наталя Вікторівна (Х. : Національний фармацевтичний університет, 2018)
В наш час все більше зростає темп життя сучасної людини. Збільшується обсяг інформації, яку потрібно переробити і запам'ятати, зростає навантаження на нервову систему. В результаті цього виникає ще більша потреба в лікарських засобах, які при мінімумі побічних ефектів, роблять значний позитивний вплив на пам'ять, процеси сприйняття, мислення, навчання. Цю задачу і покликані вирішувати ноотропні лікарські засоби. Ноотропними називають препарати, які чинять специфічний вплив на найвищі інтегративні функції мозку, стимулюють процес навчання, поліпшують пам'ять і розумову діяльність, підвищують стійкість мозку до агресивних впливів, підсилюють кортико-субкортикальний зв'язок. Метою роботи стало вивчення асортименту сучасних лікарських засобів та перспектив створення вітчизняних конкурентоспроможних лікарських препаратів з ноотропною дією.
Keywords: ноотропні лікарські засоби