Сучасні підходи щодо вивчення протимікробної та протигрибкової активності нових похідних 1,2,4-триазолу - Оглобліна, М. В.; Бушуєва, Інна Володимирівна; Парченко, Володимир Володимирович; Ogloblina, M. V.; Bushueva, I. V.; Parchenko, V. V. (My University, 2022)
1,2,4-Триазол та його похідні є перспективним класом органічних сполук. Упродовж тривалого часу вони залишаються у центрі уваги завдяки низці унікальних властивостей: високій здатності до хімічних перетворень, наявності різних видів біологічної активності та, безумовно, незначній токсичності. Також певну кількість похідних 1,2,4-триазолу на сьогодні добре вивчено і впроваджено в різні сфери життєдіяльності людини як ефективні лікарські препарати, різні засоби захисту рослин (стимулятори росту, фунгіциди, гербіциди), антикорозійні матеріали, пластифікатори пластмас тощо.
Modern approaches to studying the antimicrobial and antifungal activities of new 1,2,4-triazole derivatives
Бушуєва І. В. - https://orcid.org/0000-0002-5336-3900, Парченко В. В. - https://orcid.org/0000-0002-5336-3900.
Keywords: органічні сполуки; 1,2,4-триазол; властивості похідних; протимікробна активність; протигрибкова активність; organic compounds; 1,2,4-triazole; derivatives; antimicrobial activity; antifungal activity