Діагностика та лікування гнійного артриту грудино-ключичного суглобу - Тєлушко, Ярослав Володимирович; Перцов, Володимир Іванович; Савченко, Сергій Ігорович; Телушко, Я. В.; Перцов, В. И.; Савченко, С. И.; Tielushko, Y. V.; Pertsov, V. I.; Savchenko, S. I. (My University, 2021)
Вступ. Запальне ураження грудино-ключичного суглобу (ГКС) — рідке захворювання, що потребує хірургічно- го лікування. Традиційна рентгенографія виявляє остеолізис і остеосклероз, однак, на початку захворювання такі зміни від- сутні. Труднощі діагностики цього захворювання вимагають подальшого вивчення проблеми та розробки нових лікувально- діагностичних підходів. Ввдение. Воспалительное поражение грудино-клю- чичного сустава (ГКС) — редкое заболевание, требующее хи- рургического лечения. Традиционная рентгенография выяв- ляет остеолизис и остеосклероз, однако, в начале заболевания такие изменения отсутствуют. Трудности диагностики этого заболевания требуют дальнейшего изучения проблемы и раз- работки новых лечебно-диагностических подходов. Inflammatory lesion of the sternoclavicular joint (SCJ) is a rare disease that requires surgical treatment. Traditional radiography reveals osteolysis and osteosclerosis, however, at the onset of the disease, such changes are absent. Difficulties in diagnosing this disease require further study of the problem and the development of new therapeutic and diagnostic approaches.
Диагностика и лечение гнойного артрита грудино- ключичного сустава
Diagnostics and treatment of purulent arthritis of the sternoclavicular joint
Keywords: грудино-ключичний суглоб; інфекційний артрит; діагностика; сонографія,; ультразвукова діагностика; лікування; грудино-ключичный сустав; инфекционный артрит; диагностика; сонография; ультразвуковая диагностика; лечение; sternoclavicular joint; infectious arthritis; diagnostics; sonography; ultrasound diagnostics; treatment