Вплив стратегії комплексного індивідуалізованого підходу до лікування на периопераційні зміни стану здоров’я хворих з гострою кишковою непрохідністю пухлинного ґенезу - Кубрак, Михайло Анатолійович; Красний, В. В. (My University, 2025)
У роботі проаналізовано ефективність стратегії комплексного індивідуалізованого підходу до лікування пацієнтів з гострою кишковою непрохідністю пухлинного генезу. Оцінка динаміки стану здоров’я проводилася за шкалою CR-POSSUM. Отримані результати свідчать про покращення клінічного стану до операції та зниження ризику летальності, що підтверджує доцільність використання індивідуалізованої тактики лікування у даної категорії хворих та узгодженість подальшої тактики ведення пацієнтів з данною патологією.
Keywords: рак; товста кишка; ускладнення; кишкова непрохідність; прогностичні шкали; CR-POSSUM