Сучасні інформаційно-освітні технології при підготовці майбутніх лікарів - Фурик, Олена Олександрівна; Рябоконь, Олена Вячеславівна; Оніщенко, Тетяна Євгенівна; Савельєв, Валерій Григорович; Хелемендик, Анастасія Борисівна (My University, 2019)
Фундаментальною ціллю сучасної базової медичної освіти є підготовка конкурентоспроможних фахівців міжнародного класу, що володіють навичками нестандартного критичного мислення та вмінням самостійно діяти. Для досягнення цієї мети поряд із традиційними методиками викладання для підготовки студентів використовують ряд дистанційних. В умовах навчання на клінічних кафедрах при підготовці майбутніх лікарів, найбільш вагомим є метод проблемно-орієнтованого навчання з використанням кейсів або віртуальних пацієнтів. The fundamental goal of modern basic medical education is to prepare competitive international-class specialists with the skills of non-standard critical thinking and the ability to act independently. To achieve this goal, along with traditional teaching methods, a number of distance learning courses are used to prepare students. In the conditions of training in clinical departments when preparing future doctors, the most significant is the method of problem-based training using cases or virtual patients.
Keywords: медична освіта; кейс; віртуальний пацієнт; medical education; case; virtual patient