Діагностика та лікування захворювань органів дихання у людей похилого віку - Кисельов, Сергій Михайлович; Сиволап, Віктор Денисович; Земляний, Ярослав Вадимович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Навчальний посібник підготовлено у відповідності до вимог програми навчальної дисципліни «Внутрішня медицина» для вищих медичних закладів освіти ІІІ-IV рівнів акредитації, затвердженої МОЗ України. У посібнику наведено навчальні матеріали за темою «Діагностика та лікування захворювань органів дихання у людей похилого віку». Висвітлено фізіологічні зміни органів дихання в процесі старіння, особливості діагностики та лікування респіраторної патології у людей похилого віку, фармакокінетику та фармакодинаміку основних лікарських засобів, що використовуються в пульмонології. Наведені в посібнику методичні та навчальні матеріали дозволять студентам краще засвоїти основні геронтологічні аспекти в клініці захворювань органів дихання та отримати практичні навички курації пацієнтів похилого віку.
Keywords: внутрішня медицина; пульмонологія; внутрішня медицина; геронтологія