Особливості термінотворення в сучасній медицині - Халік, Р. Н.; Трегуб, Світлана Євгенівна (Херсон : Гельветика, 2016)
З розвитком науки відбувається впровадження в мову все більшої кількості лексичних одиниць, що позначають предмети та явища, технології та процеси. Медицина є однією з найдавніших галузей науки, понятійний апарат якої досить чітко розвинений. Особливістю медичної термінології є, в першу чергу, широке використання латинізмів та грецизмів. Існуюча терміносистема медичної справи, змінюється і постійно удосконалюється під впливом різноманітних процесів, що відбуваються як у мові, так і під впливом розвитку самої медичної науки.
Keywords: медицина; медична термінологія