Чи потрібно відмовлятись від онлайн-методик викладання після завершення пандемії COVID19? - Боярська, Людмила Миколаївна; Корнієнко, Григорій Васильович; Дмитряков, Валерій Олександрович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Ще до пандемії почали розвиватись дистанційні методики викладання, поряд з традиційними. Так, на кафедрі дитячих хвороб ЗДМУ ще з 2013 року з успіхом впроваджена електронна система дистанційного навчання Moodle. Цикл дитячої хірургії використав можливості системи для подачі лекційного матеріалу лікарям-інтернам дитячим хірургам. Карантин, у зв’язку з пандемією Covid19, дав поштовх для подальшого розвитку дистанційних та змішаних форм навчання. В даний час, коли Запоріжжя і область знаходяться в червоній зоні карантинних заходів, вони широко впроваджені в навчальний процес. Після закінчення пандемії, на що ми маємо надію, постане питання – як в подальшому відноситись до здобутків дистанційного навчання і чи потрібно їх використовувати взагалі? Маємо сміливість відповісти на ці питання.
Keywords: пандемія Covid-19; змішане та дистанційне навчання; інтернатура; дитяча хірургія