Фактори ризику вторинної шкоди від вживання алкоголю - Плєхов, Владислав Андрійович; Плехов, В. А.; Plekhov, V. A. (Харків: Плеяда, 2019)
Більшість досліджень, що присвячено вивченню шкоди від вживання алкогольних напоїв, зосереджено на негативному впливі алкоголю безпосередньо на особу, що його вживає, - первинній шкоді. Наразі у наркологічному дискурсі актуалізується проблема вторинної шкоди від вживання алкоголю – наскільки вживання алкоголю однією особою шкодить здоров’ю, матеріальному становищу, якості та умовам життя інших. У цьому аспекті, задля попередження вторинної шкоди від вживання алкоголю, важливим є визначення факторів ризику її виникнення. С целью выявления факторов риска вторичного вреда от употребления алкоголя на условиях анонимного анкетирования было опрошено 50 студентов медицинского университета. По результатам исследования установлен характер употребления алкогольных напитков респондентами и сведения о нанесении или получения ими вреда, связанного с употреблением алкоголя. In order to identify the risk factors of secondary harm from alcohol consumption, on the terms of an anonymous survey, 50 medical students were surveyed. According to the results of the study, the nature of the use of alcoholic beverages by the respondents and information on the application or receipt of harm by them associated with the use of alcohol was revealed.
Факторы риска вторичного вреда от употребления алкоголя
The risk factors of secondary alcohol harm
Keywords: матеріали конференцій; наркологія; алкоголь; шкода від алкоголю; студенти; психодіагностика