Аналіз результатів лікування гострого холециститу у осіб похилого та старечого віку в невідкладній абдомінальній хірургії - Данилюк, Михайло Богданович; Завгородній, Сергій Миколайович; Рилов, Андрій Іванович; Кубрак, Михайло Анатолійович (My University, 2021)
Вступ. Близько 15,0 % госпіталізованих пацієнтів хірургічного профілю є хворі із гострим холециститом (ГХ) на фоні жовчнокам’яної хвороби (ЖКХ), серед яких 50,0 % - це особи старше 60 років. Саме в даній віковій категорії пацієнтів гостро стоїть питання щодо покращення результатів периопераційного лікування. До сьогодні, не дивлячись на численні впровадження в протоколи лікування та розробки нових способів лікування ЖКХ, у пацієнтів похилого та старечого віку залишається багато невирішених питань. Мета: проаналізувати результати хірургічного лікування пацієнтів похилого та старечого віку у невідкладній абдомінальній хірургії з гострим холециститом на фоні жовчекам’яної хвороби.
Keywords: тези доповідей