Ефективність лікування хворих з поєднаним перебігом туберкульозу легень зі збереженою чутливістю та цукровим діабетом - Разнатовська, Олена Миколаївна; Бобровнича-Двізова, Ю. М. (Полтава, 2017)
У теперішній час провідні місця серед різних захворювань займають туберкульоз легень та цукровий діабет. При цьому реєструється підвищення частоти діагностики випадків з поєднаним їх перебігом, що проявляється більш тяжкою клінічною симптоматикою, частішим, ніж при їх по-окремому перебігу, розвитком різних ускладнень та додаткової супутньої патології, поганою переносимістю антимікобактеріальних препаратів та ін. Вказані фактори значно впливають на ефективність лікування хворих на туберкульоз легень, яка і так у нашій країні залишається дуже низькою. Мета - вивчити ефективність лікування хворих з поєднаним перебігом туберкульозу легень зі збереженою чутливістю та UД.
Keywords: матеріали конференцій