Вивчення організаційної структури управління аптечних мережевих форм бізнесу на підставі застосування системного підходу - Андреєва, І. Г.; Демченко, Валерій Олегович (Харків : НФаУ, 2019)
Поява мережевих форм бізнесу викликана змінами на ринку, необхідністю удосконалення та підвищення ефективності їх діяльності. Все це обумовлює появу на ринку в останній час великої кількості мережевих організацій, в тому числі в роздрібному сегменті фармацевтичного ринку. На зміну комунальним аптечним установам з великою кількістю торговельних точок, які функціонували, переважно, за умов держаного регулювання, прийшли аптечні мережі приватного сектору. Вітчизняний фармацевтичний ринок, на сьогоднішній день, розвивається у значній мірі завдяки саме цим підприємницьким структурам. Актуальність дослідження обумовлена з одного боку - необхідністю оновлення організаційного забезпечення ефективності функціонування цих суб’єктів на ринку та вибору напрямів їх розвитку, а з іншого – важливістю проблеми надання якісного обслуговування населення аптечними послугами.
Keywords: мережеві форми бізнесу; фармацевтичний ринок; системний підхід