Вивчення впливу нейропротективних препаратів: цереброкурину, тіоцетаму та пірацетаму на когнітивно-мнестичні функції при моделюванні пренатальної алкогольної інтоксикації - Стеценко, В. О. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета і завдання дослідження. На моделі хронічної алкогольної інтоксикації визначити вплив нейротрофічних церебропротекторів, а саме: цереброкурину, кортексину та церебролізину на стан когнітивно-мнестичної функції піддослідних тварин. Матеріали та методи. Досліди проводили на самках білих щурів масою 150-180 г, з 5-го по 20-й день вагітності тварини отримували етанол в дозі 6-8 г / кг / день, контрольні щури - ізокалоричний розчин сахарози.