Профілактика розвитку анемії запалення у дітей раннього віку, хворих на гострі запальні бактеріальні захворювання органів дихання - Погрібна, Анастасія Олександрівна; Pogribna, A. O. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Робота виконана на базі КНП «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня» ЗОР та Запорізького державного медичного університету протягом 2018-2021 років. Метою даної роботи було підвищення ефективності профілактичних заходів, спрямованих на попередження виникнення та прогнозування розвитку анемії запалення у дітей раннього віку, хворих на гострі запальні бактеріальні захворювання органів дихання, на підставі дослідження механізмів розвитку та комплексної оцінки клініко-лабораторних особливостей її перебігу. The study was performed based on Municipal Non-Profit Enterprise Zaporizhzhia Regional Clinical Children's Hospital Zaporizhzhia Regional Council and Zaporizhzhia State Medical University during 2018-2021. The purpose of this study was to increase the effectiveness of preventive activities aimed at preventing and predicting the development of anemia of inflammation in infants with acute inflammatory bacterial respiratory diseases, based on the research of developmental mechanisms and comprehensive assessment of its clinical and laboratory features.
Prevention of anemia of inflammation in young children with acute inflammatory bacterial diseases of the respiratory system
Keywords: гострий бронхіт; пневмонія; анемія запалення; гепсидин; вітамін Д; феритин; фероптоз; факторний та кластерний аналіз; логістична регресія; діти раннього віку; acute bronchitis; pneumonia; anemia of chronic disorder; hepcidin; vitamin D; ferritin; ferroptosis; factor and cluster analysis; logistic regression; infants