Аспекти адаптації навчальних матеріалів для іноземних студентів першого року навчання у ЗВО України - Гейченко, Катерина Іванівна; Чорна, Юлія Володимирівна (Харків : ХНАДУ, 2024)
Адаптація навчальних матеріалів для іноземних студентів, які вивчають українську мову з метою отримання вищої освіти у ЗВО України, є критично важливим аспектом забезпечення якісного навчального процесу, адже студенти, які починають навчання в Україні, мають вирішувати подвійну задачу: одночасно опановувати нову мову для комунікації у соціально-побутовій сфері та для комунікації на навчально-професійну тематику.