Клініко-інструментальні характеристики кардитів у дітей раннього віку на фоні вродженого токсоплазмозу - Резніченко, Юрій Григорович; Лебединець, Олександра Миколаївна; Резниченко, Ю. Г.; Лебединец, А. Н.; Reznichenko, Yu. G.; Lebedinets, A. N. (ЗДМУ, 2013)
Висвітлено особливості перебігу кардитів у дітей раннього віку на фоні вродженого токсоплазмозу в динаміці захворювання через 7–12 місяців від початку лікування. Показано тривале збереження порушень ритму серця і ремоделювання серця. Рассмотрены особенности течения кардитов у детей раннего возраста на фоне врожденного токсоплазмоза в динамике заболевания через 7–12 месяцев от начала лечения. Показано длительное сохранение нарушений ритма сердца и ремоделирования сердца. The clinical and instrumental features of carditis in infants with congenital toxoplasmosis in dynamics of disease have been investigated. The long-term existence of cardiac rhythm disorders and cardiac remodeling has been shown.
Клинико-инструментальные характеристики кардитов у детей раннего возраста на фоне врожденного токсоплазмоза
The clinical and instrumental features of carditis in infants with congenital toxoplasmosis
Keywords: кардит; вроджений токсоплазмоз; діти раннього віку; ехокардіографія; ремоделювання серця; кардит; врожденный токсоплазмоз; дети раннего возраста; эхокардиография; ремоделирование сердца; carditis; congenital toxoplasmosis; infants; echocardiography; cardiac remodeling