Нова парадигма медицини: індивідуальна відповідальність громадян за своє здоров’я - Чирко, Т. О. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
У наші дні успіх самореалізації кожної людини залежить від рівня готовності до особистого здоров'я, в основі якого лежить відповідальне ставлення людини до власного здоров'я як важливої цінності. Актуальність громадської охорони здоров'я вимагає постійного пошуку нових ефективних засобів і методів вирішення проблеми зміцнення здоров'я, формування здорового способу життя.