Системи підтримки електронних медичних карток - Нечипоренко, Ю. Л.; Nechiporenko, Yu. L. (ЗДМУ, 2013)
Здійснено огляд інтернет-джерел стосовно специфікації функцій систем підтримки електронних медичних карток. Враховуючи існуючу тенденцію залучення мобільних пристроїв до ведення масиву медичних даних, доцільна розробка електронних медичних карток, що може бути встановлена на особистому мобільному пристрої користувача. Осуществлен обзор интернет-источников по спецификации функций систем поддержки электронных медицинских карточек. Учитывая существующую тенденцию привлечения мобильных устройств к ведению массива медицинских данных целесообразна разработка электронных медицинских карт, которая может быть установлена на личном мобильном устройстве пользователя. Survey of online sources regarding the specifi cation of functions of electronic medical records support systems is done. It is noted the tendency to attract mobile devices to conduct an array of medical data expedient development of EHR, which can be installed in personal mobile device.
Системы поддержания электронных медицинских карт
Support systems of electronic health cards
Keywords: медична інформаційна система; електронна медична картка; мобільний пристрій; мобільний носій; веб-профіль здоров’я; DICOM; МКХ-10; VIDAL; медицинская информационная система; электронная медицинская карта; мобильное устройство; мобильный носитель; веб-профиль здоровья; МКБ-10; MIS; EMC; mobile device; mobile carrier; web-profi le of health; ICD-10