Деформация миокарда левого желудочка у больных ишемической болезнью сердца с умеренной дилатацией полости левого желудочка,не осложненной инфарктом миокарда - Молодан, А. В.; Фуштей, И. М.; Иващук, В. А.; Молодан, О. В.; Фуштей, Іван Михайлович; Іващук, Вікторія Олександрівна; Molodan, A. V.; Fushtey, I. M.; Ivashchuk, V. A. (ЗДМУ, 2014)
Проведено исследование особенностей деформации миокарда левого желудочка у больных ишемической болезнью сердца с умеренной дилатацией левого желудочка, ІІІ–IV ФК стенокардии и сердечной недостаточностью II–III функционального класса NYHA, не осложненной инфарктом миокарда. Обнаружили, что в ишемизированных сегментах деформация наступает в более позднее время. Ротация базальных сегментов в норме осуществляется против часовой стрелки, а верхушка движется в противоположном направлении. Значения ротации у пациентов с ишемической болезнью сердца оказались не снижены, а стандартное отклонение по времени не превышает 20 м/с. Виконали дослідження особливостей деформації міокарда лівого шлуночка у хворих на ішемічну хворобу серця з помірною дилатацією лівого шлуночка, ІІІ–IV ФК стенокардії і серцевою недостатністю II–III функціонального класу NYHA, що не ускладнена інфарктом міокарда. Виявили, що в ішемізованих сегментах деформація настає пізніше. Ротація базальних сегментів у нормі здійснюється проти годинникової стрілки, а верхівка рухається у протилежному напрямку. Значення ротації в пацієнтів з ішемічною хворобою серця виявились не зниженими, а стандартне відхилення за часом не перевищує 20 м/с. Research of features of deformation of myocardium of the left ventricle is conducted for the patients of IHD with moderate dilatation of LV, ІІІ–IV FC of stenocardia and cardiac insuffi ciency of II–III functional class of NYHA not complicated the heart attack of myocardium. Exposed, that in ischemic segments deformation comes in more late time. The rotary press of basale segments in a norm is carried out anticlockwise, and an apex moves west-to-east. Value of rotary press for the patients of IBS appeared not mionectic, and standard deviation does not exceed 20 m/s at times.
Деформація міокарда лівого шлуночка у хворих на ішемічну хворобу серця з помірною дилатацією лівого шлуночка, що не ускладнена інфарктом міокарда
Deformation of myocardium of the left ventricle for patients with ischemic heart disease with moderate dilatation of cavity of the left ventricle not complicated by the heart attack of myocardium
Keywords: ишемическая болезнь сердца; деформация миокарда; дилатация левого желудочка; ультразвуковая диагностика; ішемічна хвороба серця; деформація міокарда; дилатація лівого шлуночка; ультразвукова діагностика; іschemic heart disease; deformation of myocardium; dilatation of the left ventricle; ultrasonic diagnostics