Вивчення місцевої гуморальної ланки імунної системи шлунка щурів з використанням лектина сої - Ключко, Світлана Сергіївна (Запорізький національний університет, 2016)
Актуальність теми. Незважаючи на відомі на сьогоднішній день механізми етіології та патоґенезу хронічного гастродуоденіту у дітей раннього віку, недостатня увага приділяється імунологічному аспекту розвитку цього захворювання [Тяжка, 2011]. Тому вивчення впливу підвищеного антигенного навантаження на структуру шлунка у внутрішньоутробному періоді життя є актуальною проблемою сучасної імуноморфології та медицини в цілому. Мета роботи: дослідити стан місцевої гуморальної ланки імунної системи шлунка щурів в ранньому постнатальному онтогенезі після внутрішньоутробного введення антигена морфометричним, гістологічним, лектиногістохімічним (з використанням лектина сої) методами.
Keywords: тези доповідей