Структурно-синдромальні характеристики параноїдних психозів у хворих похилого віку - Городокін, Антон Дмитрович; Плохушко, Роман Вікторович (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Актуальність дослідження. Необхідність вирішення труднощів, що виникають при нозологічному розмежуванні психотичних станів в структурі природного перебігу параноїдної форми шизофренії та її пізнього дебюту, інволюційних параноїдів та деменції з параноїдним включенням, постає ключовим питанням у сфері вивчення шизоформних психозів у пацієнтів похилого віку. Для вирішення даної проблеми потрібен аналіз, що спрямований на уточнення структурно-синдромальних характеристик параноїдних психозів у пацієнтів похилого віку. Мета дослідження – вивчити структурно-синдромальні характеристики параноїдних психозів у хворих похилого віку.