Спосіб отримання ліпофільного екстракту з рослинної сировини, що має ранозагоюючу та протизапальну активність - Малюгіна, Олена Олександрівна; Мазулін, Олександр Владиленович; Смойловська, Галина Павлівна; Бєленічев, Ігор Федорович (My University, 2016)
Спосіб отримання ліпофільного екстракту з рослинної сировини, що має ранозагоюючу та протизапальну активність, шляхом подрібнення та екстракції рослинної сировини. Як сировину використовують повітряно-сухі суцвіття чорнобривців розлогих. Сировину подрібнюють до розміру часточок 1-3 мм. Як екстрагент використовують олію кукурудзяну у співвідношенні до сировини 6:1, відповідно. Настоюють протягом 3 діб, екстрагують на водяній бані при температурі +60 °С 1 годину, охолоджують протягом доби. Екстракцію повторюють ще двічі за тими ж умовами, отриманий екстракт фільтрують, відстоюють протягом 7 діб при температурі +5 °С, осад відокремлюють.
Keywords: ліпофільний екстракт; ранозагоююча активність; протизапальна активність