Сравнительная эффективность неоадъювантной терапии в комбинированном лечении рака мочевого пузыря после открытых и трансуретральных резекций - Думанский, Ю. В.; Мальцев, А. В.; Думанський, Ю. В.; Мальцев, О. В.; Dumansky, Y. V.; Maltsev, O. V. (ЗДМУ, 2013)
Представлены результаты использования различных режимов неоадъювантного химиолучевого воздействия в комбинированном лечении рака мочевого пузыря Та-Т2а стадий после открытых и трансуретральных резекций. Наиболее эффективной стала схема, включающая способ эндолимфатической полихимиотерапии и при выполнении трансуретральной резекции статистически позволившая статистически достоверно достичь 5-летней выживаемости и средней продолжительности жизни 96,3±3,63% и 4,98±0,02 года соответственно. Наведено результати використання різноманітних режимів неоад’ювантного хіміопроменевого впливу в комбінованому лікуванні раку сечового міхура Та-Т2а стадій після відкритих і трансуретральних резекцій. Найефективнішою є схема, що включає розроблений засіб ендолімфатичної поліхіміотерапії і при виконанні трансуретральних резекцій дозволяє статистично достовірно досягти 5-річної виживаності й середньої тривалості життя 96,3±3,63% і 4,98±0,02 роки відповідно. Results of the use of different modes of neoadjuvant chemoradiation impact in combined treatment of bladder cancer Ta-T2a stages after open and transurethral resection are given. The most effective is the scheme including endolymphatic polychemotherapy and performance of transurethral resection which allows statistically signifi cantly achieve 5-year survival rate in 96,3±3,63% cases and life expectancy - 4,98±0,02 years.
Порівняльна ефективність неоад'ювантної терапії в комбінованому лікуванні раку сечового міхура після відкритих і трансуретральних резекцій
Comparative effi cacy of neoadjuvant therapy in combined treatment of bladder cancer after open and transurethral resections
Keywords: поверхностный рак мочевого пузыря; открытые и трансуретральные резекции; комбинированное лечение; поверхневий рак сечового міхура; відкриті та трансуретральні резекції; комбіноване лікування; superfi cial bladder cancer; open and transurethral resections; combined treatment